117

Cursus Huurcontracten slimmer inzetten

Cursus Huurcontracten slimmer inzetten
(€ 324 excl. btw, halve dag)

Deze cursus is bestemd voor corporatiemedewerkers die regelmatig met huurrechtelijke vragen worden geconfronteerd, bijvoorbeeld in hun contacten met huurders.

Elke corporatie hanteert haar eigen huurcontracten en algemene huurvoorwaarden. Die zijn niet alleen nodig omdat de wet niet alles regelt, maar vormen ook een belangrijk communicatiemiddel met de huurder. Immers, de meeste huurders kennen de inhoud van de wet niet, maar lezen wel hun huurcontract.

Inhoud
In deze cursus leer je wat het belang is van huurcontracten en algemene huurvoorwaarden. Wanneer komt een overeenkomst tot stand? Welke onderwerpen kunnen schriftelijk worden vastgelegd en hoe, wanneer en waarom doe je dat? Is het door de corporatie gehanteerde boetebeding nog wel ‘rechterproof’? De cursus behandelt wat allemaal geregeld kan worden en vooral hoe de eigen huurcontracten en algemene huurvoorwaarden in de praktijk slimmer zijn in te zetten. Daarnaast is er veel aandacht voor de werking van het huurrecht in de praktijk. De cursus staat uitgebreid stil bij wat rechters belangrijk vinden om te kunnen oordelen in huurgeschillen.

Ook komt aan bod hoe corporaties algemene huurvoorwaarden verder kunnen verbeteren en meer op maat kunnen maken voor de eigen corporatiepraktijk. Zo is het verstandig om op regelmatig voorkomend, zeer ongewenst gedrag van huurders, zoals overlast, onderhuur en hennepteelt, een boete te zetten in de algemene huurvoorwaarden. Dat schrikt niet alleen af, maar kan ook werken als een instrument om de huurder weer in het gareel te brengen.

Docent
Jeroen Groenewoud is advocaat en werkzaam bij Hielkema & co advocaten in Amsterdam. Jeroen is gespecialiseerd in het huurrecht voor de corporatiepraktijk en heeft ruime praktijkervaring.
Of Suzanne Faber. Suzanne is haar carrière begonnen als advocaat en heeft daarna ruim 10 jaar als jurist bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale gewerkt. De laatste jaren als hoofd Juridische Zaken. Zij kent de ‘wereld’ dus als geen ander. Vanaf augustus 2020 werkt Suzanne als advocaat bij Hielkema & co.

De Cursus Huurcontracten slimmer inzetten is een coproductie van Hielkema & co advocaten en Nestas communicatie

Datum en locatie
- dinsdag 28 november 2023
Duur: 13.30 uur - 16.30 uur
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Deelnamekosten
De deelnamekosten van de Cursus Huurcontracten slimmer inzetten bedragen € 324 exclusief btw en parkeerkosten, inclusief koffie/thee en documentatie. 

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de Cursus Huurcontracten slimmer inzetten. 

Incompany
Uiteraard is deze cursus ook incompany te volgen.

Annuleren    
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCursussen.nl

PE-punten     
Meer weten over PE-punten?

Organisatie en inlichtingen    
CorporatieCursussen.nl
T (036) 530 77 00
E info@corporatiecursussen.nl

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

CEDEO erkend

Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen