116

Basiscursus Huurrecht algemeen

Basiscursus Huurrecht algemeen
(€ 539 excl. btw, hele dag)

Bestemd voor corporatiemedewerkers die regelmatig met huurrechtelijke vragen worden geconfronteerd, bijvoorbeeld in hun contacten met huurders.

In deze basiscursus Huurrecht algemeen wordt onder meer stilgestaan bij de kernbegrippen uit het huurrecht voor woonruimte, de bescherming van de huurder, de regelgeving over huurprijzen, medehuur, onderhuur, huurbetaling en -incasso, burenoverlast, reparaties en renovaties.

Inhoud
In de praktijk van alledag worden corporatiemedewerkers in hun contacten met huurders op allerlei manieren geconfronteerd met het huurrecht. Soms moeten zij daarbij snel schakelen en de nodige kennis hebben van het huurrecht. In deze cursus leer je om te gaan met vragen en eisen van huurders. Verder leer je juridische knelpunten snel te herkennen. Er is veel aandacht voor de werking van het huurrecht in de praktijk. Bovendien wordt uitgebreid stilgestaan bij wat rechters belangrijk vinden om te kunnen oordelen in huurgeschillen. Verder worden tips gegeven over hoe om te gaan met huurders, zowel om geschillen te voorkomen als om sterk te staan in geschillen.
Tot slot zal worden ingegaan op de gewijzigde regels voor de vaststelling van de huurprijs. Sinds 1 oktober 2015 zijn er ingrijpende wijzigingen in het woningwaarderingsstelsel geweest. Het is goed te weten hoe deze regels veranderd zijn en wat dat voor gevolgen heeft voor de huurprijzen. 

Reacties cursisten
'De cursus gaf de verdieping en de verbreding die ik zocht.'
Steven Withagen, projectleider Stadsherstel Amsterdam NV

'Interessant met veel praktijkvoorbeelden.'
Cindy Overman, medewerker invordering, Gemeente Opmeer

Docenten

Maaike Cohen is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2005 werkt zij als advocaat. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Vanaf 2016 als partner. Maaike stelt contracten op en adviseert en procedeert bij geschillen omtrent huur, koop en verkoop van vastgoed en algemeen contractenrecht. In 2012 heeft zij de Specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) afgerond.
Maaike staat bedrijfsruimteverhuurders en -huurders in en om Amsterdam bij. Van zorginstellingen tot sportclubs, van scholen tot broedplaatsen. Zij heeft daarnaast veel ervaring in de retail en de horeca. Huurprijsaanpassing en huurbeëindiging behoren tot haar dagelijkse praktijk.
Woningverhuurders adviseert zij onder andere over verduurzaming en over de veranderende wetgeving op het gebied van tijdelijke verhuur, goed verhuurderschap en betaalbare huur.

Bas van Overeem is sinds 1993 advocaat. Gedurende bijna 20 jaar is hij aan het Haarlemse kantoor Pot Jonker verbonden geweest waar hij gedurende enkele jaren managing partner was. Naast advocaat is Bas o.a. docent burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam, commissaris bij een woningcorporatie en de vaste adviseur van de NVM afdeling Haarlem.
Bas houdt zich voornamelijk met vastgoedkwesties bezig. Hij procedeert en adviseert over huurzaken; aannemingsovereenkomsten; vastgoedtransacties en financieringen. Als bestuurder en toezichthouder heeft hij ook veel ervaring met woningcorporaties en daaraan gerelateerde juridische kwesties.
Sinds de zomer van 2015 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Bas is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) en de Vereniging van Vastgoedjuristen (VVJ). Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed en de huurrechtspecialisatieopleiding van de VHA voltooid.

De Basiscursus Huurrecht algemeen is een coproductie van Corten De Geer Vastgoedadvocaten en Nestas communicatie

Datum en locatie
- donderdag 21 november 2024
Duur: hele dag van 9.30 tot ongeveer 16.30 uur
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Deelnamekosten
De deelnamekosten van de Basiscursus Huurrecht algemeen bedragen € 539 exclusief btw en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, lunch en documentatie. 

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de Basiscursus Huurrecht algemeen.

Incompany
Uiteraard is deze cursus ook incompany te volgen. 

Annuleren    
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCursussen.nl

Organisatie en inlichtingen    
CorporatieCursussen.nl
T (036) 530 77 00
E info@corporatiecursussen.nl

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen