410

Cursus Woonfraude aanpakken

Cursus Woonfraude aanpakken
(€ 324 excl. btw, halve dag)

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die zich bezighouden met sociaal beheer of met het aanpakken van woonfraude.

Woonfraude is een breed begrip waar onder meer onderverhuur onder valt. Maar ook het gebruik van een woning als hennepkwekerij of het niet (meer) zelf bewonen van een sociale huurwoning. In deze tijden van schaarste op de woningmarkt in grote delen van het land, is dat velen een doorn in het oog. 

Wat kan een woningcorporatie doen om woonfraude aan te pakken? En hoe dan? Dat komt aan bod in deze cursus, die een dagdeel duurt. Onder meer de volgende onderwerpen worden besproken:

  • Wat is woonfraude precies?
  • Welke vormen zijn er?
  • Hoe kun je woonfraude opsporen?
  • Wat kan dienen als bewijs en wat is nodig voor een goed dossier?
  • Welke maatregelen kan de woningcorporatie treffen na ontdekking?
  • En welke preventieve maatregelen zijn er mogelijk?

Resultaat
Na het volgen van deze cursus, kun je woonfraude herkennen en ben je in staat om een woonfraudedossier op te bouwen. Het is duidelijk wat je allemaal kunt doen om bewijs te verzamelen en wat er nodig is om de huurder de woning weer rechtmatig te laten gebruiken. Of tot een ontruiming van de woning over te kunnen gaan. De cursus zit vol met praktijkvoorbeelden en je kunt ook je eigen cases bespreken met de overige deelnemers en de docent om een plan van aanpak te kunnen maken. 


Docent
Jeroen Groenewoud heeft aan de Universiteit van Amsterdam rechtsgeleerdheid gestudeerd. Hij studeerde in 2003 af met een scriptie over de gebrekenregeling in het huurrecht. Na zijn studie is hij als jurist begonnen bij Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere verhuurders en beleggers. In 2007 heeft Jeroen de overstap gemaakt naar de advocatuur, waar hij zich verder heeft ontwikkeld in het huurrecht en in 2011 heeft hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA) afgerond. Zodoende mag hij zich specialist in het huurrecht noemen.
Na in 2015 een eigen huurrechtkantoor te zijn gestart, is Jeroen vanaf 2021 zelfstandig verder gegaan. Met ingang van oktober 2023 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Advocaten en versterkt hij daar het huurrechtteam.
Het huurrecht kent voor Jeroen geen geheimen. Hij weet snel tot de kern door te dringen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook in andere zaken waar beleggers in en gebruikers van vastgoed tegenaan lopen kan Jeroen bijstand verlenen.
Jeroen heeft een praktijk waarin hij adviseert en als het nodig is, procedeert voor zijn cliënten, veelal verhuurders van woon- of bedrijfsruimte. Zijn cliënten kennen hem als een betrokken advocaat die zaken pragmatisch aanpakt en zoekt naar een oplossing voor de voorliggende kwestie. Jeroen houdt er van om problemen te ontwarren.
Naast het gebruikelijke advocatenwerk, is Jeroen ook docent bij verschillende cursusinstituten, zoals OSR, het Instituut voor Juridische Opleidingen en geeft hij les voor de specialisatieopleiding van de Vereniging Huurrecht Advocaten. Daarnaast is hij een van de auteurs van Commentaar Huurrecht van SDU en SDU Online.


De Cursus Woonfraude aanpakken is een coproductie van Corten De Geer Vastgoedadvocaten en Nestas communicatie

Datum en locatie
- maandag 10 juni 2024
Duur: middag 13.30 - 16.30 uur
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Deelnamekosten
De deelnamekosten van de Cursus Woonfraude aanpakken bedragen € 324 exclusief btw en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, lunch en documentatie. 

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de Cursus Woonfraude aanpakken. 

Incompany
Uiteraard kun je deze cursus ook incompany volgen.

Annuleren    
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCursussen.nl

Organisatie en inlichtingen    
CorporatieCursussen.nl
T (036) 530 77 00
E info@corporatiecursussen.nl

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen